ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» РОЗПОЧАВ МОНТАЖ ОСНОВНОГО ОБЛАДНАННЯ НА ГАЗООЧИСТКИ АГЛОМАШИН № 3-4

ПАТ «Запоріжсталь» в рамках масштабного проекту з екологічної модернізації аглофабрики приступив до активної фази монтажу основного газоочисного обладнання – рукавних фільтрів з імпульсною регенерацією ФРІР-6000 – на агломашинах № 3-4. Виготовлення та постачання фільтрів здійснюється найбільшим українським виробником газоочисного обладнання – Бердичівським машинобудівним заводом «Прогрес». Загальна сума інвестицій у будівництво газоочисток агломашин № 3-6 становить 600 млн грн.


Будівництво газоочисток агломашин № 3-4 ПАТ “Запоріжсталь”

Фільтрація відхідних газів і аспіраційних викидів за допомогою рукавних фільтрів є найбільш ефективним способом уловлювання дрібнодисперсного пилу. В ході процесу гази проходять через спеціальний фільтр, виготовлений з тканини європейських виробників Польщі та Німеччини (Kaiser, BWF Envirotec). Фільтр являє собою тканинний рукав, всередині якого розміщується металевий дротяний каркас, що забезпечує міцність конструкції. Принцип роботи нових газоочисток агломашин полягає в многоступенчатости очищення відхідних газів: газ очищається спочатку в одному рукавному фільтрі, далі надходить в адсорбер, де відбувається очищення від сірчистого ангідриду (SО2) – до 400 мг/м3, а після в другій рукавний фільтр, що забезпечує очищення повітря від прореагировавшего реагенту і пилу – до 50 мг/м3. При цьому вловлена ​​залізовмісна пил з рукавних фільтрів повертається назад в агломераційне виробництво.


Будівництво газоочисток агломашин № 3-4 ПАТ “Запоріжсталь”

Будівництво газоочисних систем для агломераційного виробництва комбінату здійснюється згідно стратегії технологічної модернізації підприємств Групи Метінвест.


Будівництво газоочисток агломашин № 3-4 ПАТ “Запоріжсталь”

На цьому етапі робіт буде виконано монтаж металоконструкцій фільтра, встановлені рукавні фільтри ФРІР-6000 на агломашини № 3-4, змонтовано близько 200 тонн обладнання і 300 тонн металоконструкцій. Після монтажу фільтрів ФРІР-6000 комбінат приступить до монтажу фільтрів другого ступеня очищення ФРІР-4500.

Menu