ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРИСТУПИВ ДО ДОСЛІДНО-ПРОМИСЛОВИМ ВИПРОБУВАННЯМ НОВОГО ГАЗООЧИСНОГО УСТАТКУВАННЯ АГЛОМАШИНИ № 4

ПАТ «Запоріжсталь» продовжує модернізацію аглофабрики в рамках системної екологічної програми. На даний момент комбінат завершив підключення газоочистки на агломашині № 4 і почав дослідно-промислові випробування газоочисного устаткування. Інвестиції комбінату в будівництво і установку нових газоочисних систем на агломашинах № 1-4 аглофабрики становлять понад 600 млн грн. 2 квітня буде розпочато роботи з будівництва газоочистки на агломашині № 5.

На даний момент ведеться налагодження газоочисного устаткування для забезпечення наагломашин № 4 очищення повітря від пилу – до 20 мг/м3, по сірчистому ангідриду – нижче 400 мг/м3, що відповідає європейським нормативам викидів.

ПАТ «Запоріжсталь» послідовно реалізує реконструкцію і модернізацію виробничого обладнання з метою скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферу. За період з 2013 року встановлено газоочисне обладнання агломашини № 1 і агломашини № 2. Агломашина № 3 зараз працює в режимі дослідно-промислової експлуатації.

На газоочисному устаткуванні агломашини № 4 встановлені рукавні фільтри з імпульсною регенерацією, виготовлені найбільшим українським виробником газоочисного устаткування – Бердичівським машинобудівним заводом «Прогрес». Також на газоочистке встановлено тягодутьевиє обладнання кращих світових виробників в складі осьового вентилятора українського виробництва, димососа і ексгаустера виробництва компанії REITZ (Німеччина), а також підключений частотний перетворювач виробництва компанії Siemens (Німеччина). Газоочистка є невід’ємною частиною виробництва агломерату. Її відключення неможливо без зупинки агломашини.

Menu