ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРИСТУПИВ ДО ПІДКЛЮЧЕННЯ ГАЗООЧИСТКИ НА АГЛОМАШИН № 5

ПАТ «Запоріжсталь» в рамках реалізації проекту з екологічної модернізації аглофабрики почав роботи по підключенню газоочисного устаткування на агломашин № 5. агломашин була зупинена 15 травня, роботи по підключенню газоочистки планують провести протягом 45 діб.

Реконструкція і установка газоочисних систем агломераційного виробництва комбінату здійснюються згідно програми технологічної модернізації комбінату і Тристоронньої угоди між Міністерством екології України, Запорізькою обласною радою та ПАТ «Запоріжсталь».

«Комбінат «Запоріжсталь» встановлює газоочисне обладнання на агломашини відповідно до графіка. Для екологічної модернізації ми знаходимо ресурси навіть сьогодні, в неймовірно складний час. Ми продовжуємо слідувати своїм пріоритетам, і всі зароблені гроші інвестуємо в модернізацію», – зазначив Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Нагадаємо, ПАТ «Запоріжсталь» послідовно здійснює реконструкцію і модернізацію виробничого обладнання з метою скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Інвестиції комбінату в установку нових газоочисних систем на агломашинах № 3-6 аглофабрики становлять близько 630 млн грн. За період з 2013 року встановлено газоочисне обладнання агломашини № 1 і агломашини № 2. Нові газоочистки агломашин № 3 і № 4 зараз працюють в режимі дослідно-промислової експлуатації.

Нове газоочисне обладнання забезпечить наагломашин № 5 очистку повітря від пилу – до 20 мг/м3, по сірчистому ангідриду – нижче 400 мг/м3, що відповідатиме європейським нормативам викидів, а також дозволить поетапно знижувати скидання шламових вод від оборотного циклу аглофабрики.

Газоочистка є невід’ємною частиною агломашини. Її відключення неможливо без зупинки агломераційного виробництва.

Menu