ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРОВІВ ЕКОЛОГІЧНИЙ КВЕСТ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ЗАПОРІЖЖЯ

19 квітня 2016 ПАТ «Запоріжсталь» в рамках п’ятого сезону громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» організував на острові Хортиця екологічний квест для дев’ятикласників 10 шкіл міста.

Основна мета екологічного квесту – навчити дітей дбайливому ставленню до природи, перевірити і поліпшити екологічні знання. Захід пройшов за підтримки Національного заповідника «Хортиця» і Запорізької обласної організації Українського товариства рибалок та мисливців. У ньому взяло участь 30 школярів з різних районів Запоріжжя.

Всі завдання школярі виконували, пересуваючись по території північно-східної частини острова Хортиця по маршруту протяжністю 3 км. В ході квесту школярі виконували теоретичні та практичні завдання, брали участь у вікторинах та конкурсах. Серед завдань – установка нерестових гнізд для птахів, пошук лисячій норі, спостереження за птахами та багато іншого. Крім цього, кожна команда виконала домашнє завдання, змайструвавши шпаківню для птахів. Всі 10 шпаківень діти за допомогою фахівців Національного заповідника «Хортиця» розвісили на деревах біля історико-культурного комплексу «Запорізька Січ».

За підсумками конкурсу журі визначило переможців: 1 місце – ЗУВК «Вибір», 2 місце – ліцей № 34, 3 місце – ЗОШ № 76. Переможці отримали цінні призи (фотоапарат, лазерний принтер і набір ігрових м’ячів) від комбінату «Запоріжсталь», а всі інші учасники – заохочувальні призи та фото на пам’ять.

Більше фото за посиланням: https://zaporizhstal.com/ru/press-centr/fotogalereya/

 

Menu