ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» РОЗВИВАЄ ВНУТРІШНІЙ РИНОК МЕТАЛОПРОКАТУ СПІЛЬНО З ПІДПРИЄМСТВАМИ ТРУБНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

На початку червня на ПАТ «Запоріжсталь» відбулася конференція підприємств трубної галузі України, в якій взяли участь ключові клієнти комбінату – ПАТ «Комінмет», ІНТЕРПАЙП НМТЗ, ТЗ «Славсант» і ін. Учасники конференції обговорили питання розвитку внутрішнього ринку та експортного потенціалу української металопродукції в умовах економічної і політичної нестабільності.

Трубні підприємства України є ключовими клієнтами ПАТ «Запоріжсталь» – частка продажів в їх адресу становить понад 40% від усіх поставок продукції комбінату на внутрішній ринок.

«Навесні зростання споживання металопрокату на внутрішньому ринку склало близько 15-20%. Зокрема, збільшилися замовлення від наших партнерів всередині України, які експортують продукцію, виготовлену з металопрокату «Запоріжсталі» та інших підприємств Групи Метінвест. Ми сподіваємося, що дана тенденція збережеться до кінця року, що дозволить нам впевнено дивитися в майбутнє», – зазначив Генеральний директор ТОВ «Метінвест СМЦ» Дмитро Ліппі.

«Спільна злагоджена робота з підприємствами трубної галузі в складних економічних умовах і ситуації на світових ринках – це яскравий приклад того, як необхідно посилювати кооперацію всередині держави. Розвиваючи відносини з трубними підприємствами, комбінат підтримує трубну галузь, розширює внутрішній ринок і підвищує експортний потенціал України», – зазначив директор зі збуту ПАТ «Запоріжсталь» Володимир Коломієць.

З метою розширення обсягів продажів на внутрішній і зовнішній ринок ПАТ «Запоріжсталь» розвиває клієнтський сервіс, надає технічну підтримку клієнтам, розробляє і впроваджує нові вимоги до сталі і прокату, що дозволяє партнерам комбінату розширювати свої ринки збуту. Пріоритетним ринком збуту для комбінату є ринок України – за останній рік частка поставок на внутрішній ринок зросла на 4%.

Menu