ПО 100 ТОНН ЩОДЕННО: МЕТАЛУРГИ ВІДДАЮТЬ КИСЕНЬ ЛІКАРНЯМ

В Україні пік епідемії COVID-19: металургійні підприємства збільшили кількість кисню, що його віддають лікарням. 1 тонна кисню закриває потреби приблизно ста хворих на день. Група Метінвест збільшила постачання кисню до лікарень України до 100 тонн на добу. Про це повідомив директор департаменту регіонального розвитку Групи Метінвест Олександр Вишняков.

«З 2020 року ми постачаємо кисень до лікарень, у містах присутності бізнесу Ріната Ахметова. У 2021 році ми вже розуміли, що на нас чекає зростання захворюваності восени. Ми розуміли, що є чергова хвиля. Тому в лікарнях Запоріжжя, Маріуполя, Авдіївки та Покровська ми відмовилися від балонового газу – це небезпечно, це дорого, це неефективно та проінвестували в інфраструктуру лікарень, де встановили кисневі станції», – розповів Олександр Вишняков.

За його словами, у зв’язку зі зростанням споживання кисню в лікарнях, яке спостерігається восени цього року, Група Метінвест прийняла рішення збільшити його постачання.

На сьогодні лише за останній місяць відвантажено понад 1700 тонн рідкого кисню. Якщо у жовтні добова норма становила 80 тонн на добу, то сьогодні у листопаді фактична цифра – це вже 100 тонн.

— Олександр ВИШНЯКОВ, директор департаменту регіонального розвитку Групи Метінвест.

У 2020 році Рінат Ахметов спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом «Шахтар» та Фондом Ріната Ахметова першими прийшли на допомогу країні у боротьбі з коронавірусом. З особистої ініціативи Ріната Ахметова з цією метою було виділено понад 450 млн грн у рамках проекту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні». Проект допоміг вижити 1,4 млн людей. Це найбільший внесок одного благодійника до державної медицини України за весь час незалежності. Понад 500 медустанов по всій країні отримали понад 1000 одиниць обладнання, у тому числі 207 апаратів ШВЛ, а також сотні тисяч експрес-тестів, ЗІЗ та витратних матеріалів.

З початку епідемії Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу із поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн грн. Кошти прямували на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів та спеціалізованих лабораторій, засобів індивідуального захисту для медиків. Все це централізовано розподілялося у клініках Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Крім того, 3,8 млн грн було виділено на матеріальну підтримку 31 сім’ї медиків, які померли внаслідок COVID-19.

Menu