ПОСОЛ АВСТРІЇ В УКРАЇНІ ГЕРМІНА ПОППЕЛЛЕР ВИСОКО ОЦІНИЛА МОДЕРНІЗАЦІЙНУ ПРОГРАМУ МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

3 липня 2015 року МК «Запоріжсталь» відвідала австрійська делегація у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Австрії в Україні Герміне Поппеллер, а також військового аташе посольства Еріха Сімбюргера. Представники Посольства Австрії в Україні ознайомилися з роботою екологічного проекту – лінії соляно-кислотного травлення (НТА-4) в цеху холодної прокатки № 1, який був реалізований в партнерстві з Австрійським Контрольним Банком (OeKB).

У ході візиту Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер обговорила перспективні напрямки потенційної співпраці з керівництвом МК «Запоріжсталь», у тому числі за проектом будівництва конвертерного цеху.

Зустріч Посла Австрії з керівництвом МК «Запоріжсталь»

Герміне Поппеллер високо оцінила модернізаційну програму комбінату «Запоріжсталь», заявивши про можливу майбутню підтримку інвестиційних проектів з боку австрійських фінансових інститутів: «Україна може стати конкурентоспроможною на європейському ринку, завдяки таким підприємствам, як “Запоріжсталь”. Звичайно ж, ми допоможемо реалізувати наступні інвестиційні проекти, але це залежить від ситуації в Україні і в Європі».

Посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер та Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма

«У нас вже є успішний досвід спільних великих інвестиційних проектів з австрійськими і з іншими європейськими партнерами і постачальниками. На сьогоднішній день реалізація нових проектів стримується виключно складним політико-економічним станом справ у країні», сказав Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

У екологічну модернізацію МК «Запоріжсталь» за останніх два роки інвестовано близько 2,25 млрд. гривень: у 2013 році – понад 600 млн гривень, у 2014 році – понад 1 655 млн гривень. Головними проектами екологічної модернізації комбінату є: нова агломашина № 1 з високоефективною газоочисткою, масштабна модернізація доменної печі № 4 з установкою системи аспірації ливарного двору і підбункерної естакади, будівництво нової травильної лінії цеху холодної прокатки.

Menu