Рекорди «Запоріжсталі» увійшли до Книги рекордів України

У день свого 85-річного ювілею, 16 листопада 2018 року комбінат «Запоріжсталь» отримав підтвердження про встановлені рекорди, зареєстрованих в Національному проекті рекордів України. Це будівництво доменної печі №3 і реалізація громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!».

З приходом у 2012 році на «Запоріжсталь» нового власника Групи Метінвест комбінат взяв курс на активний розвиток і реконструкцію виробництва. Проведена масштабна екологічна модернізація підприємства, частиною якої стала реконструкція доменної печі №3. Реконструкцію провели за рекордно короткий для національної промисловості час – 8 місяців, тоді як зазвичай на реалізацію подібного проекту йде півтора року. Всього в екологічні проекти комбінату за цей період інвестовано близько 9 млрд грн власних коштів. [/ Vc_column_text]

Другий національний рекорд – реалізація громадської екологічної акції «врятуємо Дніпро разом!». За період з 2012 року в річку випущено 160 тис. особин риб, зібрано 124 тонни сміття, висаджено 715 дерев. А цієї осені до ювілею комбінату під час акції «Врятуємо Дніпро разом!» працівники підприємства висадили ще 85 кленів на о. Хортиця.

– У наших традиціях – завжди рухатися вперед. Ми суттєво збільшили обсяги виробництва. Більш того, в цьому році ми перевершили рекорд виробництва 1979 року по добовій виплавці чавуну – 13 837 тонн. Визнання рекордів «Запоріжсталі» на національному рівні надихає нас на нові досягнення, – зазначає генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Menu