СТАРТУВАВ ПЕРШИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ПРОЕКТ В РАМКАХ КОНКУРСУ «МИ – ЦЕ МІСТО» МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

19 липня 2013 року першим серед 14 проектів – переможців конкурсу «Ми – це місто» стартувала ініціатива громадської організації «Дивосвіт» – «Мобільний соціальний автобус». Проект спрямований на покращення умов життя нужденних людей похилого віку Запорізької області шляхом надання соціальних послуг.

Нагадаємо, що з 130 заявок, поданих на конкурс «Ми – це місто», в червні були визначені 14 проектів – переможців конкурсу. Сума фінансування всієї програми склала 700 тис. грн, кожного окремого проекту – 50 тис. грн. Конкурс на найкращі соціальні проекти пройшов у Запоріжжі поряд з іншими містами, де присутні підприємства Групи Метінвест і є частиною соціальної корпоративної програми компанії.

Перед початком акції представники громадської організації «Дивосвіт» провели навчання волонтерів і організували «круглий стіл» за участю МК «Запоріжсталь», представників органів влади, соціальних служб, голів сільських рад Запорізької області. У ході круглого столу обговорювалися проблеми, можливості та перспективи співпраці волонтерів і влади в питаннях надання допомоги соціально незахищеним літнім жителям віддалених сіл.

Після відбувся перший виїзд мобільного соціального автобуса в село Червонокозацьке Запорізької області. В ході акції 20 волонтерів відвідали літніх, які потребують соціального захисту, жителів села, з метою надання консультаційної, матеріальної, психологічної, соціально-побутової допомоги.

Всього в рамках проекту цього року планується 6 виїздів до літніх одиноким людям 4 районів Запорізької області для надання цільової допомоги, проведення тренінгів та семінарів з волонтерської та соціальної діяльності. Організатори проекту мають намір не тільки поліпшити і активізувати життя літніх людей, а й залучити додаткову кількість волонтерів в добровольчу і благодійну діяльність.

Menu