СТАРТУВАВ ТРЕТІЙ СЕЗОН ГРОМАДСЬКОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ІНІЦІАТИВИ «ВРЯТУЄМО ДНІПРО РАЗОМ!»

У квітні 2015 року стартував черговий етап громадської екологічної ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!», Який проходить третій рік поспіль за фінансової та організаційної підтримки МК «Запоріжсталь». В ході акції цього року на запорізькому водосховище р. Дніпро силами активістів запорізької обласної організації Українське товариство мисливців та рибалок (УТМР) було встановлено близько 1,5 тисячі нерестових площ для риб.

Цього року до ініціативи приєдналися школярі з дев’яти шкіл Запоріжжя, які 28 квітня 2015 року в ході екологічного квесту на о. Хортиця внесли свій вклад, підготувавши близько 100 нерестових площ, які там же і були встановлені.

У ході екологічного квесту на території плавневій частині о. Хортиця діти взяли участь в екологічних конкурсах і показали свої знання в області екології, іхтіології та орнітології. Команди шкіл презентували заздалегідь виготовлені гніздів’я для водоплавних видів птахів, які за допомогою активістів Національного заповідника «Хортиця» були встановлені на території заповідника.

У ході екоквеста діти дізналися багато пізнавального про птахів і риб, які мешкають на території Запорізької області, визначали заборонені знаряддя лову риби, дізнавалися птахів по їх голосам, а також позмагалися в інших активних етапах конкурсу.

Школярі відмінно впоралися з усіма завданнями, і за підсумками конкурсу оргкомітет нагородив переможців цінними призами: 1 місце – школа № 58, 2 місце – колегіум «Елінт», 3 місце – школа № 40.

У рамках ініціативи «Врятуємо Дніпро разом!» Волонтери та громадські працівники, починаючи з 2012 року за підтримки ВАТ «Запоріжсталь», реалізують корисні ідеї, спрямовані на оздоровлення та очищення акваторії і берегів рідного Дніпра. З кожним роком масштаби громадської екологічної ініціативи і кількість учасників ростуть, стають більш різноманітними екологічні акції. Зокрема, волонтери збирають сміття на узбережжі і в акваторії річки Дніпро, проводять масштабні зариблення, встановлюють штучні нерестовища, а також інші заходи спрямовані на підтримку та розвиток флори і фауни в Запорізькій області.

Menu