У 2017 РОЦІ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВІДВАНТАЖИВ БІЛЬШЕ 573 ТИС. ТОНН МЕТАЛОПРОДУКЦІЇ ВОДНИМ ТРАНСПОРТОМ

У 2017 році «Запоріжсталь» відвантажив більше 573 тис. тонн металопродукції водним транспортом, що склало 17% від загального обсягу виробленої комбінатом продукції. Традиційно основними споживачами запоріжсталівського прокату, відправленого по воді, залишаються Болгарія, Турція, Греція, Румунія. Використання річкового транспорту дозволяє комбінату знижувати логистичні витрати.

«Водний транспорт – найбільш ефективний спосіб доставки готової продукції замовнику, тому третина всього експорту «Запоріжсталі» вирушає до споживача саме по воді. Ми прагнемо використати всі логістичні переваги регіону присутності для того, щоб посилити свої конкурентні позиції на ринках. У 2017 році ми відкрили нові напрямки – Грузія, Сербія – і доставку продукції клієнтам в Македонію по річці Дунай», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма.

Період навігації в 2017 році тривав трохи більше 9 місяців – з 10 березня по 20 грудня. В цей період комбінат реалізував рішення по відвантаженню гарячекатаних рулонів в горизонтальному положенні, що дозволило звести до мінімуму травмування металопрокату, а також знизити вартість перевалки на $ 0,5 на тонну.

У 2016 році комбінат поставив водним транспортом порядку 540 тис. тонн металопродукції.

Нагадаємо, комбінат «Запоріжсталь» відновив стратегічне партнерство з Запорізьким річковим портом в жовтні 2012 року. За 6 років «Запоріжсталь» відправив споживачам з різних країн світу через Запорізький річковий порт понад 3 млн тонн металопродукції.

Menu