НА ЧЕСТЬ 80-РІЧЧЯ МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» В МАРТЕНІВСЬКОМУ ЦЕХУ ВІДБУЛАСЯ ЮВІЛЕЙНА ПЛАВКА

15 листопада 2013 в рамках святкування 80-річчя на МК «Запоріжсталь» пройшла ювілейна плавка сталі в мартенівському цеху за участю Генерального директора МК «Запоріжсталь» Ростислава Шурми, представників обласної та міської влади, працівників комбінату та ветеранів мартенівського цеху.

Перед ювілейної плавкою, в ході урочистого мітингу, Генеральний директор привітав ветеранів мартенівського цеху з ювілеєм: «Сьогодні ми присутні на історичній події. Ця подія – вшанування наших досягнень і одночасно дань праці наших ветеранів, які присвятили своє життя комбінату. Сьогоднішня 15-та ювілейна плавка стане останньою ювілейної в мартенівському цеху. Далі у нас в планах – модернізація та впровадження нових технологій, а саме будівництво киснево-конвертерного цеху. Сьогодні мартенівський цех виплавив порядку 238 мільйонів тонн сталі, а до переходу на конвертерне виробництво ця цифра вже складе близько 250 мільйонів тонн ».

Сталеплавильне мартенівське виробництво діє на МК «Запоріжсталь» з 1935 року, його потужності дозволяють виробляти близько 4 млн тонн сталі на рік. У цеху працюють представники більше 20 трудових династій.

У мартенівському цеху впроваджуються проекти, спрямовані на підвищення ефективності виробництва. Так, наприклад, знижені витратні показники металошихти з 1183 кг/тонну в липні 2012 року до 1104 кг/тонну у вересні 2013 р. Комбінату вдалося досягти значного підвищення енергоефективності мартенівського виробництва за рахунок зниження споживання природного газу в мартенівському цеху на 36% (з 43 куб. м/тонну у 2012 році до 27 куб. м/тонну у вересні 2013 року), завдяки впровадженню технології безпаливної продувки.

У мартенівському цеху 8 мартенівських печей і 1 двохванний сталеплавильний агрегат. У ході виробничого процесу в мартенівському цеху сталь розливається у виливниці, де утворюються злитки масою до 16 тонн, які далі використовуються для виробництва рулонів і листового прокату. Виробництво мартенівського цеху становить близько 4 млн тонн сталі/рік.

Menu