У ЗАПОРІЖЖІ ВІДБУДЕТЬСЯ ЧЕМПІОНАТ СВІТУ ЗІ СТРОНГМЕНУ

23 серпня 2014 під патронатом Запорізької обласної держадміністрації за генеральним спонсорством МК «Запоріжсталь» в Запоріжжі відбудеться Чемпіонат світу зі стронгмену.

Про це організатори змагань розповіли журналістам на прес-конференції про хід підготовки та подробиці проведення змагань. Чемпіонат світу зі стронгмену збере 22 найсильніших спортсменів із 11 країн світу – України, країн Прибалтики, Європи та Азії. У змаганнях приймуть участь дві команди спортсменів з України.

«В цей тяжкий для країни час я гадаю потрібно робити подібні заходи для підтримки наших захисників Вітчизни, вони необхідні навіть для того, щоб ще раз показати наскільки Україна сильна та незламна, що в такий важкий період ми можемо та повинні боротися», сказав під час прес-конференції заслужений майстер спорту України, володар титулу «Найсильніша людина світу», неодноразовий чемпіон світу в силовому багатоборстві, а також головний суддя змагань Василь Вірастюк.

«Ідея виникла не випадково, тому що в цей складний для країни час гасло змагань «Сила, Воля, Єдність!» як ніколи актуален, це те, чого потребує сьогодні кожний українець», – розповів організатор змагань у Запоріжжі Гліб Глушко.

«Дуже символічно, що змагання будуть приурочені до 23-ої річниці Незалежності України. Чоловіча сила не може бути незалежною від сили духу, що є складовою фактору незалежності нашої країни. Цей патріотичний захід підтримав комбінат та взяв на себе усі фінансові витрати на організацію. Впевнений змагання багатоборців стануть справжнім святом для українців», зазначив начальник відділу з питань регіонального розвитку МК «Запоріжсталь» Анатолій Пустоваров.

«Це не просто змагання, це – шоу богатирів, командні змагання сильних людей, які будуть виконувати нестандартні вправи, сказав один з організаторів змагань Олег Зима.

Треба зазначити, що завдяки допомозі в організації та проведенні змагань комбінату «Запоріжсталь» захід буде проведений на сучасному стадіоні «Славутич – Арена», який розмістить 12 тисяч глядачів. Організатори підкреслили, що вхід для вболівальників буде вільний.

Напередодні чемпіонату для запоріжців буде проведене відкрите тренування за участі зірок стронгмену: Василя Вірастюка та Сергія Конюшка.

Menu