У ЗАПОРІЖЖІ ПРОЙШЛА ВІТРИЛЬНА РЕГАТА НА ПРИЗИ КОМБІНАТУ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

26-27 липня 2014 в Запоріжжі пройшла XV вітрильна регата ім. Героя України В.А. Сацького на призи комбінату «Запоріжсталь», в якій взяли участь 56 екіпажів крейсерських яхт з різних міст України.

Вітрильна регата проходить щорічно на базі яхт-клубу МК «Запоріжсталь» на верхньому б’єфі р. Дніпро в акваторії о. Леніна. Цього року змагання проводилися серед екіпажів із Запоріжжя, Дніпропетровська, Нікополя, Енергодара, Світловодська. Переможці та призери змагань нагороджені дипломами, кубками, медалями та цінними призами від комбінату «Запоріжсталь». Крім цього, комбінат профінансував витрати на проживання учасників, шлюзування яхт, пам’ятні сувеніри, організацію культурної програми.

За підсумками змагань визначено переможців у 7 класах крейсерських яхт. У змаганнях взяли участь 11 екіпажів яхт-клубу МК «Запоріжсталь», три з них зайняли призові місця (яхти «Мілена» 1 місце серед яхт туристського класу (швертботи), яхта «Мамай» 1 місце серед яхт з гоночним балом до 6,76 м., яхта «Вдача» 3 місце серед яхт з гоночним балом до 8,82 м.).

В інших класах крейсерських яхт переможцями стали:

Яхти з гоночним балом до 5,05 м: «Інтра» (Нікополь).

Яхти з гоночним балом до 5,72 м класу «Конрад-25»: «Діамант» (Нікополь).

Яхти з гоночним балом до 5,72 м класу «Поларіс»: «Гетьман» (Енергодар).

Яхти з гоночним балом до 7,34 м.: «Північна Кароліна» (Енергодар).

Яхти з гоночним балом до 8,82 м.: «Оса» (Дніпропетровськ).

«Білі вітрила яхт, як символ миру та спокою в нашій країні, об’єднали під прапором «Запоріжсталі» яхтсменів з усієї України», зазначив віце-президент Запорізької обласноної федерації вітрильного спорту, головний суддя XV вітрильної регати Геннадій Іщенко.

МК «Запоріжсталь» приділяє велику увагу розвитку фізичної культури та спорту, оздоровленню трудящих. У 2014 році МК «Запоріжсталь» інвестує на підтримку і розвиток спорту 12,8 млн грн., зокрема на утримання яхт-клубу МК «Запоріжсталь» 1,7 млн грн., у тому числі 130 тис. грн. на проведення парусної регати. На базі яхт-клубу працюють 2 секції вітрильного спорту для дітей та дорослих, в яких займаються близько 100 чоловік.

Menu