ВЕТЕРАНАМ ВРУЧИЛИ МЕДИЧНІ ПРИЛАДИ В РАМКАХ КОНКУРСУ МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» «МИ – ЦЕ МІСТО»

04 вересня 2014 року Запорізька міська організація ветеранів України в рамках проекту, що переміг у конкурсі «Ми – це місто», організованого МК «Запоріжсталь», вручила 170 медичних приладів (тонометрів, глюкометрів ) ветеранам та дітям війни м. Запоріжжя.

Проект «Ветеранам війни. Дітям війни медичні прилади, апарати» став переможцем конкурсу «Ми – це місто» в номінації «Кращий проект, спрямований на підтримку соціально незахищених груп населення та волонтерство». Бюджет проекту склав 100 тис. грн.

Метою проекту є забезпечення літніх людей – ветеранів та дітей війни, які мають медичні показання, необхідними медичними приладами. В ході всього проекту ветеранам з різних районів Запоріжжя передадуть 140 тонометрів і 30 глюкоментров.

«Цей проект – прояв турботи і милосердя до людей старшого покоління, який допоможе поліпшити самопочуття ветеранів. Люди, які системно – «за правилами» – стежать за своїм здоров’ям, набагато рідше звертаються до лікарів і вчасно звертають увагу на проблеми зі здоров’ям. Вірю, що цей проект допоможе і полегшить життя наших ветеранів. Здоров’я людей старшого покоління, наших батьків і матерів, дідусів і бабусь дуже важливо для нас», зазначив заступник генерального директора МК «Запоріжсталь» Володимир Буряк.

У реалізації проекту значну допомогу надає волонтерський центр при Запорізькій міській організації ветеранів. На самому початку проекту волонтерськими центрами були проведені співбесіди, анкетування ветеранів ВВВ, дітей війни з метою визначення потреб ветеранів в медичних приладах, на даному етапі волонтери розвозять прилади ветеранам додому.

Конкурс «Ми – це місто» проходить в г. Запорожье другий рік поспіль в рамках програм корпоративної соціальної відповідальності Групи Метінвест. Його мета – підвищення соціальної активності населення та підтримка актуальних проектів, спрямованих на підвищення якості життя у всіх містах присутності Метінвесту. Всього в 2014 році на участь у конкурсі було подано 123 заявки. У фінал конкурсу вийшли 17 соціальних проектів жителів міста, які отримали від МК «Запоріжсталь» фінансування в сумі 1,1 млн грн. на реалізацію своїх ініціатив до кінця 2014 року. Кожен фіналіст отримав грант від комбінату до 100 тис. Грн. на реалізацію свого проекту.

Menu