З квітня 2021 року «Запоріжсталь» Метінвесту передав українським лікарням 800 тонн медичного кисню

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест з квітня 2021 року безоплатно передав українським лікарням близько 800 тонн медичного кисню. Життєво важливий лікарський засіб використовується для кисневої терапії хворих коронавирусною інфекцією в медустановах Запорізької, Київської, Вінницької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

«Запоріжсталь» є сертифікованим постачальником рідкого медичного кисню. На підприємстві працює система багатоступінчастого контролю якості кисню: кожну партію, яка відвантажується комбінатом, лабораторно перевіряють на відповідність нормативним показникам.

Кисень «Запоріжсталі» допомагає лікувати хворих і в Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні, де 21 квітня 2021 року введено в експлуатацію сучасну кисневу станцію, будівництво якої профінансував комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест за підтримки Фонду Ріната Ахметова.

З самого початку пандемії COVID-19 «Запоріжсталь» і Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова надають допомогу медичним закладам Запорізької області: медики отримали від Фонду Ріната Ахметова 16 кисневих концентраторів, 15 апаратів ШВЛ, 34 тисячі експрес-тестів і три тисячі одиниць засобів індивідуального захисту .

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок – від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu