«Запоріжсталь» Групи Метінвест передав лікарням України понад 5000 тонн медичного кисню

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест передає медичний кисень лікарням України для порятунку життів пацієнтів. З квітня 2021 року до лютого 2022 року комбінат безкоштовно передав понад 5000 тонн сертифікованого медичного кисню до 100 медустанов із 17 регіонів України.

У лютому 2022 року комбінат «Запоріжсталь» відвантажив понад 300 тонн медичного кисню Запорізькій обласній клінічній інфекційній лікарні, міським лікарням № 1, 2, 6, 7, 9, пологового будинку № 4, а також лікарням Нікополя, Торецька, Констянтинівки, Синельникового.

Нагадаємо, у квітні 2021 року «Запоріжсталь» Групи Метінвест отримав реєстраційне свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України на виробництво рідкого кисню для використання його як медичного лікарського засобу. З цього моменту комбінат розпочав передачу кисню до медичних закладів Запорізької області на безоплатній основі. Рідкий медичний кисень «Запоріжсталі» на безоплатній основі отримали лікарні у Запорізькій, Дніпропетровській, Сумській, Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Хмельницькій та інших областях. Піковим місяцем відвантаження став листопад 2021 року, коли комбінат відправив медикам близько 1400 тонн кисню.

Найбільшу кількість медичного кисню за весь період відвантаження його комбінатом отримали міські лікарні Запоріжжя та обласна інфекційна лікарня – близько 2900 тонн. Нагадаємо, Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня – опорна COVID-лікарня області, де «Запоріжсталь» та Метінвест за підтримки Фонду Ріната Ахметова профінансували будівництво сучасної кисневої станції, а також виконали капітальний ремонт відділення, яке раніше постраждало від пожежі.

Крім «Запоріжсталі», ще три підприємства Групи Метінвест безкоштовно надають кисень для потреб лікарень України. Починаючи з жовтня 2021 року, коли в Україні виник гострий дефіцит кисню, Група Метінвест на прохання Міністерства охорони здоров’я України розширила географію постачання кисню для лікування хворих на COVID-19. Підприємства компанії, зокрема «Запоріжсталь», безкоштовно відвантажували кисень у 110 лікарень 17 областей України. З жовтня 2021 року до лютого 2022 року підприємства Метінвесту відвантажили лікарням України понад 6200 т кисню. Метінвест безкоштовно забезпечує лікарні країни кожної четвертої тонної кисню. Одна тонна кисню закриває потреби близько ста пацієнтів.

Menu