«Запоріжсталь» Групи Метінвест у 2022 році передав лікарням України понад 1300 тонн медичного кисню

Протягом 2022 року комбінат безкоштовно передавав життєво необхідний кисень 14 лікарням Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

Від початку повномасштабної війни в Україні обсяги поставок кисню та географія розповсюдження суттєво зменшилися через військові дії. У середньому обсяг відвантаження кисню складав 70 тонн на місяць. Найбільшими споживачами кисню «Запоріжсталі» у 2022 році були Запорізькі міські лікарні та обласна інфекційна лікарня.

«Лікарі на передовій медичного фронту рятують життя тисяч мирних та військових українців, Метінвест та «Запоріжсталь» надають їм максимальну підтримку в ці вкрай складні часи. За запитом медиків ми надаємо допомогу у забезпеченні розхідними матеріалами, ліками , медичним обладнанням та постачаємо медичний кисень абсолютно безкоштовно в українські лікарні. Системна підтримка з нашого боку продовжується і в 2023 році», – зазначив в.о. Генерального директора комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

Медичний кисень використовують за важкого перебігу хвороб органів дихання, серцевій недостатності, отруєннях, для операційного наркозу. Зокрема кисневу терапію використовують для лікування гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSr-CoV. При лікуванні одна тонна кисню закриває потреби близько ста пацієнтів.

Нагадаємо, що у 2021 році комбінат отримав реєстраційне свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України на виробництво рідкого кисню для використання його як медичного лікарського засобу. З цього моменту комбінат розпочав передачу кисню до медичних закладів України на безоплатній основі. «Запоріжсталь» безкоштовно відвантажував кисень у понад 100 лікарень 17 областей України. З початку відвантаження обсяг переданого кисню склав понад 5700 тонн.

Зазначимо, що у 2021 році «Запоріжсталь» та Метінвест за підтримки Фонду Ріната Ахметова профінансували будівництво сучасної кисневої станції у Запорізькій обласній інфекційній лікарні, а також виконали капітальний ремонт відділення, яке раніше постраждало від пожежі. У 2022 році «Запоріжсталь» Групи Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова передав системи резервного живлення у дві запорізькі лікарні. Окрім того комбінат системно допомагає лікарням міста в укріпленні корпусів та важливого обладнання від обстрілів та передає медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги людям, які постраждали внаслідок воєнних дій.

Menu