«Запоріжсталь» і «Запоріжвогнетрив» допомогли політехнічному центру перетворитися в інноваційний навчальний полігон

Запорізькі підприємства, асоційовані з Метінвестом, активно беруть участь в модернізації професійної освіти в регіоні. За підтримки «Запоріжсталі» і «Запоріжвогнетрива» в Запорізькому політехнічному центрі професійно-технічної освіти (ЗПЦПТО) організовані і працюють центри підготовки зварників і електромонтерів, також підприємства фінансово допомагають училищу в оснащенні навчальної бази. Допомога металургійних підприємств Метінвесту допомогла ЗПЦПТО перемогти в конкурсі Міністерства освіти і науки України та отримати грант для створення інноваційного центру за професіями «машиніст крана металургійного виробництва» і «слюсар-ремонтник».

Учні і запорожці, які стоять на обліку в центрі зайнятості і бажаючі навчитися новому ремеслу, будуть освоювати одночасно дві професії – машиніста крана і слюсаря. Для цього в центрі обладнають навчальний кабінет спецтехнологій кранових машиністів, полігон і слюсарну майстерню.

Грант 1,7 млн ​​гривень передбачає співфінансування Міністерства та міської влади в співвідношенні 70% на 30% відповідно. Його направлять на капітальний ремонт майбутнього навчального полігону, реконструкцію навчальних класів з установкою сучасних слюсарних верстатів, а також придбання інтерактивного тренажера, проектора з мультимедійною дошкою, ноутбуків та іншого обладнання.

Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти – одне з провідних навчальних закладів в регіоні. Щорічно центр випускає близько 500 молодих фахівців робочих спеціальностей, які працевлаштовуються на промислові підприємства регіону. Щорічно підприємства Метінвесту направляють на підтримку центру близько 1 млн гривень.

Menu