«Запоріжсталь» надасть допомогу у відновленні постраждалого від пожежі реанімаційного відділення Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні

5 лютого 2021 року на спільному брифінгу голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха, глави Запорізької облради Олени Жук і Генерального директора «Запоріжсталі» Олександра Мироненко було оголошено про спільні дії влади і відповідального бізнесу заради відновлення постраждалого від пожежі реанімаційного відділення Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні.

«В першу чергу, я хочу висловити щирі співчуття сім’ям і рідним загиблих – це дуже важка трагедія і непоправна втрата. Компанія Метінвест і комбінат «Запоріжсталь» розуміють значення цієї лікарні для регіону, яке особливо зросло в період пандемії, тому нами оперативно було прийнято рішення про надання фінансової допомоги у відновленні пошкодженої інфраструктури лікарні. Ми докладемо всіх зусиль, щоб в максимально стислі терміни завершити роботи по запуску в експлуатацію нової сучасної кисневої станції, будівництво якої профінансували комбінат «Запоріжсталь» і Метінвест за підтримки Фонду Ріната Ахметова», – акцентував Олександр Мироненко.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зазначив, що підтримка відповідального бізнесу вкрай важлива для подолання та усунення наслідків жахливої ​​трагедії 3 лютого 2021 року, коли пожежа в реанімації забрала життя трьох пацієнтів і медичного працівника. Вкрай важливо забезпечити функціонування медустанови, так як вона є найбільшою в регіоні і опорною лікарнею для розміщення хворих коронавирусною інфекцією.

У своєму виступі глава Запорізької обласної ради Олена Жук підкреслила конструктивність позиції відповідального бізнесу та оперативність, з якою керівництво Метінвесту і «Запоріжсталі» прийшли на допомогу регіону.

Menu