«Запоріжсталь» передав запорізькій державній пожежно-рятувальній частині № 29 нову пожежну машину

«Запоріжсталь» до Дня рятувальника України передав державній пожежно-рятувальній частині № 29 м Запоріжжя (ГПСЧ-29) сучасну пожежну автоцистерну на базі шасі MAN. На придбання нової пожежної техніки комбінат направив 4,3 млн гривень.

 

«Рятувальник – мужня і важлива професія. Пожежні завжди стоять на сторожі нашої безпеки і першими приходять на допомогу, що особливо важливо для металургії – галузі, пов’язаної з вогнем. Ми повинні підтримувати їх і не додавати роботи, діючи злагоджено і безпечно на виробництві», – підкреслив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Пожежна машина – перший новий автомобіль в пожежній частині за останні 20 років. Ємність нової автоцистерни в 2,5 рази більше, ніж у її попередників, і становить близько 5 тонн води і 500 літрів піноутворювача. Машина укомплектована зручними багатофункціональними пожежними стволами комбінованого типу і насосною установкою, які забезпечують дальність викиду струменя до 30 метрів у висоту при продуктивності 60 літрів в секунду. Все це дозволяє максимально оперативно локалізувати і загасити займання.

Комплектація автомобіля насосом, який обігрівається, забезпечить ефективну та високооперативну роботу пожежного розрахунку при низьких температурах повітря, що особливо важливо в холодну пору року. Пожежний автомобіль обладнаний світловими щоглами і комплектом додаткової аварійно-рятувальної техніки – бензопилою і бензорізом.

Menu