«Запоріжсталь» підтвердив відповідність стандартам системи енергетичного менеджменту

«Запоріжсталь» успішно пройшов ресертифікаційний аудит відповідності вимогам міжнародного стандарту ISO 50001: 2018 «Системи енергетичного менеджменту – вимоги і керівництва із застосування».

Наглядовий аудит проводився в енергетичних цехах, на сталеплавильному, агломераційному, прокатному переділах «Запоріжсталі» фахівцями аудиторської компанії «Технічні та управлінські послуги», корпоративного партнера «ТЮФ Зюд».

Аудиторська перевірка підтвердила відповідність системи вимогам міжнародного стандарту ISO 50001: 2018. Експерти відзначили високий рівень зрілості системи енергоменеджменту, що діє на комбінаті. Серед проектів, націлених на зниження втрат в енергетичній сфері аудитори відзначили проект «Світлофор», який передбачає збір даних про стан обладнання на всіх цехах в єдину електронну базу. Програма дає можливість оперативно приймати рішення щодо своєчасного виконання необхідних ремонтних робіт, що дозволяє попередити відмови і скоротити кількість простоїв обладнання.

«Для металургії як і раніше існує проблема високої енергоємності продукції. «Запоріжсталь» може стати прикладом для багатьох підприємств галузі в питаннях впровадження енергозберігаючих технологій та інструментів щодо зниження витрат», – зазначив генеральний директор компанії «Технічні та управлінські послуги» Михайло Левицький.

Відзначимо, «Запоріжсталь» отримав сертифікат відповідності стандартам EN 10025-1: 2004 і EN 10130: 2006 в 2016 р Також комбінат з 2008 р сертифікований і регулярно підтверджує свою відповідність міжнародним стандартам по системам екологічного менеджменту ISO 14001: 2015 року, менеджменту якості IS0 9001: 2015-го, а також системи менеджменту охорони здоров’я та безпеки праці. Вимоги з керівництвом по застосуванню ISO 45001: 2018

Menu