«Запоріжсталь» поділився своїм досвідом з екологічної модернізації на Екофорумі в м. Запоріжжя

29-31 травня в виставковому центрі «Козак-палац» проходить ІІІ спеціалізований міжнародний Запорізький екологічний форум «Еко Форум-2019». «Запоріжсталь» презентував реалізовані проекти, скеровані на екологічну модернізацію підприємства.

«Запоріжсталь» взяв участь у круглому столі «Зелена» модернізація підприємств – питання бізнесу чи держави?», де презентував власний шлях з екологічної трансформації комбінату. Особливу увагу підприємство приділило презентації досвіду з раціонального споживання водних ресурсів.

З 2012 року «Запоріжсталь» реалізує комплексну програму з екологічної модернізації підприємства. На ці цілі комбінат вже спрямував понад 10,6 млрд гривень. Комбінат виконав екологічну реконструкцію доменних печей з устаткуванням агрегатів сучасними аспіраційними установками, які забезпечують очищення від пилу до 30 мг/м3. Шість агломашин аглофабрики також оснащені сучасними аспіраційними установками, які забезпечують очистку від пилу до 20 мг/ м3, по сірчаному ангідриду – до 400 мг/ м3.

Суттєвого зниження техногенного впливу на водні ресурси вдалося досягти завдяки будівництву сучасної травильної лінії в ЦХП-1, що дозволило повністю припинити скид вод від цеху в р. Дніпро та парів сірчаної кислоти – у атмосферу. В 2018 році комбінат ввів в експлуатацію вентиляторну градирню зворотнього циклу газоочисток доменних печей, що дозволило скоротити забір свіжої води та скид зворотніх вод у водні басейни.

В 2019 році комбінат запустив в роботу комплекс з перехоплення стічних вод. Відтепер понад 5 млн кубометрів води перехоплюються для подальшої очистки, знезараження та повернення у виробництво. Сумарно, завдяки вжитим заходам, «Запоріжсталі» вдалося з 2012 року знизити скид вод у водні басейни на 16 млн м3 на рік.

Menu