«ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРЕДСТАВИВ СВОЇ ПРИРОДООХОРОННІ РІШЕННЯ НА ДРУГОМУ МІЖНАРОДНОМУ ЕКОЛОГІЧНОМУ ФОРУМІ

30 травня – 1 червня 2018 року в Запоріжжі проходить міжнародний екологічний форум «ЕкоФорум-2018». Серед учасників – представники профільних міністерств України, обласної та міської влади, громадськості, промислових підприємств регіону, закордонні гості. На майданчику Екофоруму «Запоріжсталь» традиційно ділиться досвідом реалізації масштабних проектів екологічної модернізації.

Центральними темами Екофоруму-2018 стали обговорення концепції «Зеленого офісу» та важливості залучення малого і середнього бізнесу в питання ресурсозбереження та зменшення утворення відходів діяльності.

Традиційно великий інтерес відвідувачі виставки-конференції приділили стендам учасників, серед яких і стенд комбінату «Запоріжсталь», присвячений комплексній екологічній модернізації підприємства. В ході форуму начальник управління охорони навколишнього середовища «Запоріжсталі» Інна Холіна презентувала рішення, спрямовані на скорочення забору води та обсягів скидання в водні басейни.

«Системна реалізація комплексної, всеосяжної програми по зниженню екологічного навантаження на регіон дозволила нам в 2017 році на 10% знизити обсяги забору води на технічні потреби підприємства, скоротити скидання зворотних вод на 1,6 млн кубометрів. Зараз ми реалізуємо ще кілька проектів, які дозволять нам на порядок скоротити свій вплив на водний басейн», – зазначила Інна Холіна.

В рамках Екофоруму також презентовано досвід «Запоріжсталі» в області реалізації системи онлайн-моніторингу на підприємстві.

«У своїй роботі «Запоріжсталь» рівняється на світові практики, і реалізація системи онлайн-моніторингу – один з таких проектів. Для України це актуальна і нова тема, тому нам важливо поділитися досвідом, щоб не тільки «Запоріжсталь», а й інші підприємства промислового майданчика Запоріжжя реалізували нові рішення», – підкреслила Інна Холіна.

Нагадаємо, в рамках екологічної модернізації на підприємстві завершена повна екологічна модернізація аглофабрики з будівництвом нових високоефективних газоочисток на всіх шести агломашинах. Також в 2017 році «Запоріжсталь» в рекордні терміни і з застосуванням сучасних технічних рішень виконав екологічну реконструкцію доменної печі № 3. Раніше комбінат виконав масштабну реконструкцію доменної печі № 4 з будівництвом системи аспірації ливарного двору і підбункерного естакади, побудована нова травильних лінія в цеху холодної прокатки № 1. З 2012 року «Запоріжсталь» направив на екологічну модернізацію понад 8,8 млрд гривень.

Menu