«Запоріжсталь» презентував кейси екомодернізаціі на Всеукраїнській платформі екологічних та технологічних рішень

2-3 березня 2020 року на базі Міжнародного інституту менеджменту (м.Київ) відбувся міжгалузевий захід – платформа екологічних та технологічних рішень, організований Ecobusiness group і Професійною асоціацією екологів України. «Запоріжсталь» презентував кейси екологічної модернізації комбінату.

Очільниця управління охорони навколишнього середовища «Запоріжсталі» Інна Холіна акцентувала увагу учасників на унікальному досвіді «Запоріжсталі» з оснащення промислових агрегатів найсучаснішими з існуючих газоочисних систем – рукавними фільтрами. З 2012 року «Запоріжсталь» обладнав рукавними фільтрами кожну з шести агломашин аглофабрики «Запоріжсталі» – на даний момент в Україні немає таких само високоефективних аналогів газоочисток в промисловому секторі. Екологічний ефект від проекту – скорочення викидів пилу на 90%, а оксидів сірки – на 50%.

«З 2012 року  Запоріжсталь» направив на екомодернізацію комбінату близько 15 млрд гривень. Це дозволило нам істотно скоротити навантаження на навколишнє середовище і повністю реконструювати агло-доменний і прокатний переділи», – підкреслила Інна Холіна.

Інтерес в учасників конференції викликали проекти «Запоріжсталі» з екологічної реконструкції доменних печей з установкою сучасних аспіраційних систем ливарних дворів і бункерної естакади, будівництво єдиної в Україні лінії солянокислотного травлення в ЦХП-1, введення в експлуатацію комплексу повернення промислово-зливових стоків та ін.

Президент Професійної асоціації екологів України, шеф-редактор журналу «Ecobusiness» Людмила Циганок підкреслила, що «Запоріжсталь» входить до вузького кола підприємств, які системно реалізують екологічні проекти і заслужено відзначені головною екологічною премією «Лідери Еко-трансформації».

Menu