«Запоріжсталь» інвестує в оновлення виробничих фондів

«Запоріжсталь», згідно з програмою з оновлення основних фондів підприємства, придбав фронтальний навантажувач LiuGong для доменного виробництва. Інвестиції становлять близько 2 млн гривень.

Новий фронтальний навантажувач призначений для вантажно-розвантажувальних робіт на виробничих ділянках доменного цеху комбінату. Машина має високі технічні характеристики — продуктивність, технологічну точність, надійність роботи основних вузлів. Навантажувач має сучасну простору кабіну з широким оглядом, обладнаний кондиціонером з подачею свіжого повітря, джойстиком для управління основними операціями. Ефективність нової техніки на порядок вище, ніж у попередніх аналогів: витрати палива нижчі на 15%, а продуктивність вище на 14%. Сучасне програмне керування скорочує до мінімуму ручну працю і кількість часу на вантажні операції, тим самим підвищуючи загальну ефективність виробництва.

В цілому за 10 місяців 2020 року «Запоріжсталь» в рамках програми оновлення основних фондів реалізував проєкти з установки стаціонарних газоаналізаторів на доменні печі № 2 і 5, впровадив проект автоматизації агломашин № 1-3, проєкт установки приладів контролю вмісту СО і СО2 у газах, що відходять з котлоагрегату № 5, придбав чугуновозні ковші з лафетами, спектрометри емісійної моделі, газоаналізатори, тощо.

Комбінат продовжує будівництво додаткових аспірацій на хвостових частинах агломашин і низку інших проєктів, спрямованих на модернізацію виробничих потужностей з екологічною складовою. Обсяг інвестиційної програми з оновлення основних фондів підприємства в 2020 році становить близько 450 млн гривень.

Menu