«Запоріжсталь» ремоторизував шостий локомотив за останніх два роки

«Запоріжсталь», відповідно до програми модернізації локомотивного парку, продовжує ремоторизацію рухомого складу підприємства. Шостий ремоторизований в рамках програми локомотив повністю оновлений власними ресурсами комбінату, завдяки висококваліфікованим фахівцям управління залізничного транспорту і запущений в експлуатацію. На модернізацію тепловоза комбінат направив 7,4 млн гривень.

 

Комбінат реалізує програму модернізації рухомого складу підприємства з 2017 року. За цей період в партнерстві з Миколаївським і Запорізьким тепловозоремонтними заводами ремоторизовано п’ять тепловозів серії ТГМ-4. На ці цілі «Запоріжсталь» направив понад 50 млн гривень.

Проект підтвердив свою ефективність: витрата палива знижена до 12%, споживання моторного масла – до 60%. За рахунок заміни двигуна на більш сучасний компанії Cummins (США) істотно скорочена концентрація СО і оксиду азоту в вихлопних газах.

Рішення модернізувати тепловоз ТГМ-4 власними ресурсами економічно ефективно: придбання нового тепловоза вимагає не менше 50 млн гривень. На ремоторизацію на базі комбінату з установкою нового потужного двигуна Cummins, оновленої гідравлічної передачі, повною заміною колісних пар і ремонтом гальмівної системи підприємство направило 7,4 млн гривень. Комфорт і безпеку машиніста гарантує захист від дії підвищених температур при роботі в гарячих цехах.

Нагадаємо, в 2019 році «Запоріжсталь» успішно пройшов ресертифікаційний аудит і отримав атестат і сертифікат відповідності на надання послуг з перевезення вантажів залізничним транспортом відповідно до вимог ТУ У 52.2-00191230-031:2015. Аудитори високо оцінили системну роботу «Запоріжсталі», спрямовану на оновлення рухомого складу і забезпечення безпеки на всіх етапах перевізного процесу.

 

Menu