Запоріжсталь став кращим українським підприємством за версією Європейського фонду управління якістю

Робота комбінату «Запоріжсталь» в сфері поліпшення якості продукції відзначена сертифікатом «Визнана досконалість – 5 зірок» Європейського фонду управління якістю (EFQM). Також «Запоріжсталь» отримав можливість приєднатися до Глобального Індексу Досконалості Європейського фонду управління якістю (EFQM) на золотом рівні. Така висока оцінка експертів компанії EFQM.

    

6 – 7 листопада 2018 року експерти відвідали комбінат «Запоріжсталь», щоб провести завершальний етап оцінки рівня комбінату по моделі досконалості EFQM. Експерти побували в провідних цехах підприємства, провели оцінку різних дирекцій, служб і структурних підрозділів.

Особливу увагу аудитори приділили ключовим напрямкам діяльності комбінату, серед яких загальна стратегія підприємства і її формування, взаємодію з ключовими клієнтами та постачальниками, вдосконалення технології і якості, інжиніринг, ефективне управління енергоресурсами, планування виробництва, мотивація персоналу, багато іншого. Експерти EFQM високо оцінили рівень досконалості системи якості та управління комбінату «Запоріжсталь» за європейською шкалою.

– Беру участь в оцінюванні «Запоріжсталі» за Моделлю досконалості EFQM вдруге. Можу відзначити вражаючі зміни. Комбінат домігся значного прогресу і першим в Україні досяг таких висот в глобальній системі оцінювання організаційного досконалості. Це означає, що «Запоріжсталь» досяг рівня менеджменту провідних компаній Європи та світу, – сказав європейський експерт з моделі EFQM Тарас Калита.

Символічно, що що експерт вручив сертифікат «Визнана досконалість» і повідомив новину про можливість включення «Запоріжсталі» до Глобального Індекс Досконалості Європейського фонду управління якістю на золотом рівні напередодні 85-річчя комбінату.

Відзначимо, в 2014 році «Запоріжсталь» вперше був нагороджений сертифікатом EFQM «Визнана досконалість».

Глобальний Індекс Досконалості (EFQM Global Excellence Index) – це рейтинг для визнання провідних організацій в своєму секторі економіки, що дозволяє ранжувати організації в світі, які були визнані EFQM і його національними партнерами за останні 3 роки. У Глобальному Індексі Досконалості можна досягти одного з 4 рівнів: Платинового, Золотого, Срібного або Бронзового.

Menu