«Запоріжсталь» удосконалює діагностику обладнання

«Запоріжсталь» Групи Метінвест придбав координатно-вимірювальний комплекс на базі лазерно-го трекера Leiса АТ403. Високоточний прилад дозволить підвищити якість діагностики крупногабаритних виробничих агрегатів і ефективність превентивних заходів, а також скоротити час проведення ремонтів. Інвестиції комбінату в обладнання склали більше 6 млн гривень.

«Зберігати конкурентні позиції на ринках – першочергове завдання для комбінату. Це вимагає від нас контролю виробництва на всіх етапах, але в першу чергу – контролю обладнання, зниження його плано-вих та позапланових простоїв, коректного технологічного обслуговування і ремонту виробничих агрегатів на підставі даних тонкого моніторингу стану виробничих вузлів. Зміцнюючи діагностику, ми знижуємо втрати і підвищуємо надійність обладнання, і, як наслідок, свою конкурентоспроможність», – зазначає Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко.

Новий лазерний трекер дозволить проводити високоточну перевірку геометричних розмірів і просторового положення деталей обладнання. Найменші відхилення від проектного положення фундаментів, станин, клітей, редукторів прилад відразу визначить і сформує в довідкову інформацію. Будь-які зміни площинності, круглості, прямолінійності, симетричності і інших характеристик також відобразяться в зведенні для фахівців комбінату. На підставі отриманих даних фахівці служби інжинірингу зможуть проаналізувати ситуацію, розробити і реалізувати заходи щодо усунення невідповідностей і таким чином збільшити міжремонтний період, підвищити надійність обладнання, знизити випуск невідповідної продукції.

Фахівці відділу технічної діагностики комбінату пройшли курс теоретичного і практичного навчання роботі з новим обладнанням і його програмним забезпеченням. Новий координатно-вимірювальний комплекс на базі лазерного трекера Leiса АТ403 вже підтвердив свою ефективність в кінці вересня в ході виконання капітального ремонту комплексу прокатних станів обжимного цеху і цеху гарячої прокатки «Запоріжсталі».

В 2021 році керуюча компанія «Запоріжсталі», Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок – від видобування руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu