«Запоріжсталь» в допомогу запорізьким лікарням передає медичний кисень

«Запоріжсталь» Метінвесту отримав реєстраційне свідоцтво Міністерства охорони здоров’я України на виробництво рідкого кисню для використання його в якості медичного лікарського засобу. З 2 квітня 2021 року комбінат почав передачу кисню в ме-дицинская установи Запорізької області на безоплатній основі. Всього комбінат зможе від-давати лікарням близько 450 тонн медичного кисню щомісяця.

«Пандемія COVID-19, яка охопила весь світ, не здається і щодня забирає людські життя. Ще в кінці 2020 року, розуміючи, яке важке навантаження відчуває наша система охорони здоров’я, ми прийняли рішення отримати ліцензію для виробництва медичного кисню, щоб в подальшому безкоштовно передавати його лікарням міста. Це був досить довгий і напружений процес, але ми пройшли цей складний шлях, розуміючи, що в боротьбі з коронавірусом наша допомога буде гостро необхідна людям», – зазначив Олександр Мироненко.

За виробництво кисню – як технологічного, так і медичного – на «Запоріжсталі» відповідає повітророзподільна установка ПРУ-60 в киснево-компресорному цеху: тут атмосферне повітря очищають, стискають і поділяють на компоненти.

З самого початку пандемії COVID-19 «Запоріжсталь» і Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова надають допомогу запорізькому охорони здоров’я: медики отримали від Фонду Ріната Ахметова 15 апаратів ШВЛ, 34 тисячі експрес-тестів і десятки тисяч засобів захисту від COVID-19. Також «Запоріжсталь» спільно з Фондом Ріната Ахметова і Метінвестом профінансував будівництво кисневої станції, яка після пуску забезпечить подачу кисню до 172 койко-місць в COVID-відділенні Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні.

У 2021 році Група Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. В її структуру входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu