«Запоріжсталь» вибрав переможців студентського конкурсу «Хортиця – втілення мрій»

26 липня 2021 року в Запоріжжі відбувся фінал конкурсу «Хортиця – втілення мрій» серед студентів Запорізького національного університету на кращі соціальні проекти для о. Хортиця. Ініціатором і спонсором конкурсу виступив комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест у партнерстві з громадською організацією «Запоріжжя. Платформа спільних дій» і Національним заповідником «Хортиця».

Три найкращі проекти студентів за підсумками голосування експертного журі будуть доопрацьовані разом з експертами конкурсу та командою ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій» і реалізовані за фінансової підтримки комбінату «Запоріжсталь». На ці цілі комбінат направив 300 тисяч гривень.

Мета конкурсу – підтримати актуальні ідеї соціальних проектів для острова Хортиця, а також залучити молодь до втілення ідей культурного і соціально-економічного розвитку міста, надати можливість молоді взяти участь у великому проекті реконструкції Хортиці, який реалізується на державному, обласному та міському рівні за участю соціально відповідального бізнесу.

Всього на конкурс «Хортиця – втілення мрій» студенти Запорізького національного університету подали 30 проектів з розвитку о. Хортиця в напрямках: історія, культура, археологія, ландшафт, дизайн, здоровий спосіб життя.

Один з них – проєкт студента ЗНУ Сергія Ващенка «Спільнота» по розробці загальної системи пересування пішки та велосипедної навігації по острову.

Журі конкурсу також високо оцінило дві ідеї студентки ЗНУ Ірини Ульченко. Перша – створення туристичного маркованого маршруту з різними природними покриттями «Barefoot». Особливість цієї стежки в тому, що пройти її потрібно виключно босоніж. Ідея другого проекту Ірини, який називається «NEzumno», полягає в установці веб-камер для спостереження за фауною острова в зимовий час.

«У молоді завжди є ідеї, у бізнесу – можливості для їх втілення. Так на перетині і народився конкурс, якому ми дали старт місяць тому. Я переконаний: молоді, талановиті і небайдужі люди, які, як і Метінвест, своїми пріоритетами бачать відповідальне ставлення до розвитку рідного регіону, завжди будуть мати нашу підтримку і сприяння для реалізації своїх проектів», – зазначив Генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Олександр Мироненко.

Нагадаємо, Метінвест виступає стратегічним партнером національного проекту реконструкції Хортиці, в рамках підписаного 23 квітня 2021 року меморандуму між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь».

Menu