«Запоріжсталь» відзначений нагородою за системну екомодернізацію

Комбінат «Запоріжсталь» відзначений нагородою «ЕКОтрансформація» в номінації «За системність екомодернізаціі згідно з принципами сталого розвитку». Комплексний підхід підприємства до екологізації виробництва дозволив реалізувати найбільші кейси промислової трансформації, які були відзначені як найкращі в галузі.

Комбінат реалізував різноспрямовані проєкти екологічної модернізації для поліпшення якості повітря (модернізація і будівництво нових аспіраційних систем в агломераційному і доменному цехах), зниження навантаження на водний басейн (будівництво нової травильної лінії з установкою регенерації травильних розчинів) і ґрунт (установка комплексів з переробки відходів металургійного виробництва). В цілому на екологізацію виробництва з 2012 року «Запоріжсталь» спрямував понад 15 млрд гривень.

Також підприємство продовжує реалізацію проєктів, що передбачені меморандумами з місцевою владою: з Запорізькою облдержадміністрацією — про спільні зобов’язання в сфері охорони довкілля до 2027 року, і Запорізькою міською радою — про спільні дії в сфері поліпшення стану навколишнього середовища.

Одним із додаткових зобов’язань, які комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест взяв на себе для зниження навантаження на довкілля від власного виробництва, стало будівництво аспіраційних систем на хвостових частинах аглофабрики. Інвестиції підприємства у проєкт – близько 235 млн гривень. Зазначимо, міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургічна група компаній «Метінвест» за останні три роки інвестувала в екологічні проєкти близько 8 млрд грн, при цьому капітальні інвестиції у січні-вересні цього року становили 3,9 млрд грн.

Menu