«Запоріжсталь» виконає комплексний ремонт прокатних станів

«Запоріжсталь» Групи Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського розпочав ремонт та технічне обслуговування комплексу обладнання цеху гарячої прокатки: прокатних станів, кліщових кранів та методичних печей. На виконання ремонтних робіт комбінат направить понад 30 млн гривень.

«Використовуємо період тимчасової консервації з користю для майбутнього виробництва – взялися до виконання комплексних ремонтів та технічного обслуговування обладнання. Ми робимо все необхідне для того, щоб підготувати підприємство до поступового відновлення виробничого процесу», – зазначив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

З кінця березня в цеху гарячої прокатки комбінату стартували ремонти основних прокатних станів – Слябінг-1150, БТЛС-1680, а також кліщових кранів та методичних печей № 3 та 4. Ревізію та ремонт основних вузлів проведуть фахівці цеху спільно з «Метінвест-Промсервісом». У переліку запланованих робіт – ремонт механо-, енерго-і електрообладнання ключових прокатних станів підприємства.

Виконані роботи дозволять підвищити надійність обладнання та знизити ризик потенційних незапланованих простоїв. Завершити комплексний ремонт прокатних станів планується до 10 квітня.

Крім того, в рамках програми технічного обслуговування та ремонту основного обладнання, роботи будуть проведені в агломераційному, доменному, мартенівському цехах та в енергетичних підрозділах комбінату.

Нагадаємо, з 2 березня у зв’язку із загостренням військових дій у регіоні Група Метінвест перевела частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» у режим гарячої консервації. З 21 березня комбінат частково відновив роботу цеху холодної прокатки, щоб виробляти і відвантажувати холоднокатані рулони європейському споживачеві.

Menu