«Запоріжсталь» виступив на національному форумі «Екомодернізація-2021»

29-31 березня 2021 року відбувся II щорічний український форум з промислової екології «Еко-модернізація-2021: найкращі практичні рішення». Форум зібрав понад 200 учасників: представників Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України, профільних асоціацій і національних промислових підприємств. «Запоріжсталь» в рамках форуму презентував кейс екомодернізаціі аглофабрики комбінату.

Начальник управління охорони навколишнього середовища Інна Холіна підкреслила: «Запоріжсталь» взяв курс на екологізацію виробництва задовго до імплементації європейських екологічних директив в українську природоохоронну практику. З 2012 року «Запоріжсталлю» розроблена і реалізується програма екологічної модернізації підприємства, особливий акцент був зроблений на модернізацію агломераційного виробництва, яке є основним джерелом викидів пилу в атмосферу. «Запоріжсталь» інвестував в екомодернізацію аглофабрики понад 1,2 млрд гривень, досягнуто зниження викидів пилу на 90%, викидів оксидів сірки на 50%. Високоефективні рукавні фільтри забезпечують очищення повітря від пилу – до 30 мг/м3, по сірчистому ангідриду – нижче 400 мг/м3 ».

Особливий інтерес у численних учасників форуму викликав досвід комбінату по оснащенню всіх нових та модернізованих об’єктів підприємства датчиками онлайн-моніторингу, який дозволяє контролювати роботу очисного обладнання.

Комбінат презентував проект екологічної модернізації аспіраційних установок хвостових частин аглофабрики, де, за прикладом основних технологічної газоочисток агломашин, встановлені рукавні фільтри, які зарекомендували себе, а також датчики безперервного екологічного контролю роботи очисних установок. На даний момент проєкт перебуває на завершальній стадії реалізації.

Крім «Запоріжсталі», у форумі взяли участь і інші підприємства компанії Метінвест: Маріупольскій металургійний комбінат ім. Ілліча і Центральний ГЗК.

Сумарно на екомодернізацію «Запоріжсталі» з 2012 року вже направлено понад 15 млрд гривень.

В 2021 році керуюча компанія «Запоріжсталі», Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий це-нирку – від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu