«Запоріжсталь» ввів в експлуатацію новий рудно-грейферний перевантажувач

«Запоріжсталь», згідно з програмою модернізації виробничих потужностей, отримав дозволення на експлуатацію нового рудно-грейферного перевантажувача (РГП) виробництва українського Новокраматорського машинобудівного заводу. Інвестиції підприємства в обладнання – близько 180 млн гривень.

Потужний перевантажувач виготовлений за індивідуальним технічним завданням виробничників «Запоріжсталі». Нове кранове обладнання змінило застарілий аналог на ділянці рудного двору доменного цеху, де агрегат задіяний в усередненні штабеля для аглодоменного виробництва. Потужність перевантажувача складає 700 тонн на годину при швидкості підйому більше 90 метрів в хвилину. Середня добова продуктивність крана – 8800 тонн.

Перевантажувач обладнаний сучасною системою вагового контролю, яка не дозволяє перевантажувати металоконструкції під час роботи. Надійність агрегату гарантує енергоефективне сучасне електрообладнання на базі частотного електроприводу. Гарантований термін служби рудно-грейферного перевантажувача складає більше 25 років.

Нагадаємо, раніше «Запоріжсталь» також оновив крановий парк підприємства – на комбінат надійшло два залізничних крана вантажопідйомністю 25 і 80 тонн.

Menu