«Запоріжсталь» вводить в експлуатацію доменну піч №2

Вперше за час повномасштабного вторгнення рф на територію України комбінат «Запоріжсталь», спільне підприємство Групи Метінвест, виводить з вимушеної гарячої консервації доменну піч №2.

Відтепер доменний цех «Запоріжсталі» працюватиме трьома доменними печами.

«З березня минулого року доменна піч №2 знаходилась у режимі гарячої консервації. Запуску домни передувала ґрунтовна робота щодо забезпечення виробництва достатніми об’ємами сировини. Сьогодні ми маємо таке рішення, яке дозволить збільшити виробництво, разом з тим – збільшити і відрахування до державних бюджетів та залучення валютної виручки в національну економіку», – переконаний генеральний директор «Запоріжсталі» Роман Слободянюк.

В квітні 2022 року після періоду гарячої консервації виробничих потужностей, «Запоріжсталь» ввів у роботу дві доменні печі – №3 та №4. В період вимушеної гарячої консервації ДП-2 фахівцями доменного цеху та інжинірингових служб «Запоріжсталі» виконано комплексне дослідження, технічне обслуговування та ре-монт основних вузлів доменної печі. Зокрема, виконано глибоку ревізію механічного та електричного об-ладнання домни та її повітронагрівачів, проведено технічне обстеження та випробування газоочисного обладнання домни, щоб забезпечити надійність роботи агрегату згідно чинного природоохоронного законо-давства.

Наразі триває роздувка ДП-2. На планові виробничі потужності доменна піч вийде вже у першій декаді квітня. Комплексом у три доменні печі добова продуктивність доменного цеху «Запоріжсталі» зросте до понад 8000 тонн чавуну.

Нагадаємо, домену піч №2 вивели на гарячу консервацію у березні минулого року в межах вимушеної зупинки підприємства, у зв’язку з загостренням воєнних дій у регіоні.

Menu