«Запоріжсталь» взяв участь в круглому столі, присвяченому розробці обласної комплексної програми охорони довкілля на 2021–2027 рр.

15 жовтня 2020 року в Запорізькій обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл за участю представників влади, громадськості та промислових підприємств. Обговорили проєкт обласної комплексної програми охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки на 2021–2027 рр. Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко представив інвестиційні проєкти екомодернізаціі комбінату для подальшого включення їх у програму.

«Запоріжсталь» не декларує «наміри про наміри» проводити екомодернізацію, а реалізує конкретні рішення, спрямовані на зниження навантаження від власного виробництва на довкілля. Комплексна програма екомодернізаціі «Запоріжсталі» на 15 млрд гривень підтвердила свою ефективність. Тільки модернізація газоочисток аглофабрики дозволила знизити викиди пилу від агломашин на 70%. Не менш вагомий результат дала модернізація доменних печей, будівництво екологічної лінії травлення прокату. Ми представили робочій групі при облдержадміністрації про-єкти екологічної трансформації, які гарантовано дадуть позитивний екологічний ефект», — зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

У ході круглого столу Олександр Мироненко ознайомив присутніх з проєктами комбінату з екомодернізації виробництва, які «Запоріжсталь» пропонує внести до комплексної програми. Їх комбінат планує впровадити в агломераційному, доменному, сталеплавильному та обтискному цехах, що дозволить додатково знизити навантаження на повітряний і водний басейни міста. Крім того, комбінат розробив захід із розширення системи моніторингу якості повітря на межах своїх санітарно-захисних зон.

За підсумками круглого столу в Запорізькій ОДА було оголошено про підписання меморандуму про співпрацю між владою і запорізькими промисловими підприємствами щодо зниження рівня забруднення атмосферного повітря.

Нагадаємо, сумарно з 2012 року «Запоріжсталь» направив на екологічну модернізацію підприємства понад 15 млрд гривень. Крім оснащення агломашин аглофабрики новими аспіраційними установками, проведена реконструкція доменних печей № 2, 3, 4. Збудована сучасна лінія солянокислотного травлення прокату, що дозволило повністю припинити скидання від цеху холодної прокатки № 1 в Дніпро і парів сірчаної кислоти в атмосферу.

Menu