«Запоріжсталь» з візитом відвідав член правління АТ «Укрзалізниця» Франтішек Буреш

11 березня 2020 року в рамках робочого візиту в м. Запоріжжя комбінат «Запоріжсталь» відвідав член правління АТ «Укрзалізниця» Франтішек Буреш. Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко обговорив з представниками делегації перспективи співпраці в питаннях обновлення рухомого складу, обміну досвідом щодо впровадження інструментів бережливого виробництва.

Нагадаємо, з 2017 року в рамках програми модернізації локомотивного парку «Запоріжсталь» проводить ремоторизацію рухомого складу підприємства. За цей період в партнерстві з Миколаївським і Запорізьким тепловозоремонтними заводами ремоторизовано п’ять тепловозів серії ТГМ-4. На ці цілі «Запоріжсталь» направив понад 50 млн гривень. Шостий тепловоз був повністю оновлений власними ресурсами підприємства, на що комбінат направив 7,4 млн гривень.

Проєкт підтвердив свою ефективність: витрата палива знижена до 12%, споживання моторного мастила – до 60%. За рахунок заміни двигуна на більш сучасний, виробництва компанії Cummins (США), значно скорочена концентрація СО і оксиду азоту в вихлопних газах.

Також на базі комбінату «Запоріжсталь» відбувся круглий стіл з питань функціонування Інтегрованої системи менеджменту, впровадження інструментів бережливого виробництва. Серед учасників – представники «Укрзалізниці», Львівської залізниці, Львівського локомотиворемонтного заводу, інші. Члени делегації відзначили високий рівень впровадження практик бережливого виробництва на комбінаті.

Відзначимо, за підсумками 2019 року в рамках програми операційних поліпшень «Запоріжсталь» сягнула понад $ 36 млн економії.

Menu