«Запоріжсталь» з візитом відвідав посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер

19 листопада 2019 року комбінат «Запоріжсталь» відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер. В ході візиту Гернот Пфандлер ознайомився з екологічною модернізацією комбінату, в тому числі з роботою травильної лінії НТА-4 цеху холодної прокатки №1 і головної диспетчерської підприємства.

В. о. генерального директора комбінату «Запоріжсталь» Олександр Мироненко обговорив з представниками австрійської делегації екологічні рішення, які були застосовані при реконструкції травильного відділення ЦХП №1. Завдяки будівництву травильної лінії НТА-4 з установкою регенерації соляної кислоти повністю припинено скидання відпрацьованих травильних розчинів в річку Дніпро, а також парів сірчаної кислоти. Замкнутий виробничий цикл передбачає відновлення і очищення відпрацьованої соляної кислоти з наступним поверненням у виробництво.

Будівництво унікальної лінії соляно-кислотного травлення НТА-4 «Запоріжсталі» стало можливим завдяки співпраці з австрійськими партнерами і залученням Австрійського Контрольного Банку (OeKB). В ході зустрічі також обговорено перспективи подальшої співпраці.

«Співпраця Австрії з комбінатом «Запоріжсталь» має позитивний результат для екології міста. Ми переконалися, що виробництво із замкнутим циклом ефективно працює, не завдаючи шкоди навколишньому середовищу», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер.

Нагадаємо, з 2012 року в екологічну модернізацію «Запоріжсталі» спрямовано понад 10 млрд гривень «зелених» інвестицій. Природоохоронні рішення дозволили істотно знизити навантаження на регіон і поліпшити екологічну ситуацію в місті. Найбільші з реалізованих проектів: повна реконструrція газоочисного устаткування аглофабрики, що дозволило знизити викиди пилу на 90%, cірчаного ангідриду на 50%. Повна екологічна реконструкція доменних печей, з будівництвом нової доменної печі №3. Запуск комплексів переробки відходів металургійного виробництва ALTA і АМКОМ, які дозволяють щорічно знижувати обсяги відходів металургійного виробництва та повертати в виробничий процес сотні тисяч тонн залізовмісних утворень. У 2019 комбінат ввів в експлуатацію сучасний комплекс перехоплення промислово-зливових стоків, що дозволяє скоротити скидання промислових вод до Дніпра на 5 млн м³ на рік.

Menu