«Запоріжсталь» за весь час пандемії коронавирусної інфекції направив на захист співробітників 28,5 млн гривень

Рівно рік тому, 11 березня 2020 року Всесвітнє організація охорони здоров’я оголосила пандемію коронавирусної хвороби. У відповідь на новий виклик часу «Запоріжсталь» розробив і реалізував програму превентивних заходів, які дозволили не допустити критичного спалаху COVID-19 в колективі підприємства. На реалізацію захисних заходів у цей період комбінат направив 28,5 млн гривень.

Як і рік тому, на підприємстві діє оперативний штаб по боротьбі з COVID-19, який вживає заходів щодо захисту співробітників і працівників підрядних організацій від поширення інфекції. На комбінаті виробляється багаторазова дезінфекція та прибирання санітарних, адміністративно-побутових приміщень, корпоративного транспорту. Для знезараження приміщень закуплені і встановлені рециркулятор повітря і бактерицидні прилади.

Реалізовано багаторівневий температурний скринінг: на вході на підприємство встановлені термосканери, кожна робоча зміна в цехах починається з виміру температури у співробітників і фіксації її показників. На підприємстві працюють мобільні бригади, які забезпечують температурний скринінг протягом робочого дня.

Кожен працівник забезпечений засобами індивідуального захисту – масками і засобами дезінфекції, на підприємстві діє суворий масочний режим. В рамках діючих програм добровільного медичного страхування співробітники гарантовано отримують компенсацію витрат на медичну діагностику та лікування в разі інфікування коронавірусів.

Адміністративний персонал продовжує працювати в режимі віддаленого доступу, без втрати рівня зарплат і премій.

В 2021 році керуюча компанія «Запоріжсталі», Метінвест, відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест – міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок – від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu