«Запоріжсталь» Групи Метінвест підтримав створення новорічного містечка на Хортиці

17 грудня 2021 року на площі “Козацьке коло”, відновленої в рамках реконструкції о. Хортиці відбулося урочисте відкриття унікального новорічного містечка з резиденцією Святого Миколая. Святкову локацію створено обласною та міською владою за підтримки комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест.

Центром святкової локації стала резиденція Святого Миколая з головним героєм свята та 10-метрова ялинка, прикрашена у футуристичному стилі. У новорічному містечку встановлено сцену для виступу творчих колективів міста та області, працюють тематичні фотозони та світлові інсталяції.

«Ми допомогли створити казкове містечко в самому серці казкової оновленої Хортиці, яка однаково цікава та прекрасна у будь-яку пору року. Саме в цьому і полягає суть концепції відродження острова, яка реалізується на наших очах за підтримки Метінвесту: відкрити відому, але досі небачену Хортицю запорожцям та гостям міста», – наголосив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Святкова локація працюватиме щодня з 12:00 до 18:00 до 16 січня 2022 року включно. У святкові та вихідні дні на головній сцені містечка виступатимуть творчі колективи, відбуватимуться покази мультфільмів та театралізованих вистав.

Нагадаємо, проект відродження Хортиці реалізується у рамках державно-приватного партнерства. Група Метінвест – партнер проекту – приєдналася до проекту із самого початку та забезпечує супровід ініціативи від її появи до розробки концепції, згідно з якою на острові ведуться роботи. У рамках концепції вперше для національного заповідника створено власну айдентику острова. На Кургані єдності облаштований арт-об’єкт – металеве кільце заввишки 7 метрів з кортеновим покриттям – «Коло Єдності», яке стало окрасою оновленого оглядового майданчика. Реконструйовані об’єкти оснащені інклюзивними пандусами та поручнями для маломобільних груп населення. «Запоріжсталь» також провів конкурс серед студентів ЗНУ «Хортиця – втілення мрії», за підсумками якого реалізував три проекти-переможці з екологічної трансформації острова. За підтримки Метінвесту та «Запоріжсталі» на Хортиці презентували унікальне лазерно-проекційне шоу, яке передбачає звукове та візуальне оформлення історичних образів з подальшою проекцією їх на схили Пагорба Єдності та небо над островом. У рамках проекту на Хортиці також створено аудіоспектакль про українську ідентичність «Шлях» та зручну навігацію островом.

Menu