«ЗАПОРІЖСТАЛЬ» РОЗШИРЮЄ ПРОГРАМУ СПІВПРАЦІ З НАВЧАЛЬНИМИ ЗАКЛАДАМИ М ЗАПОРІЖЖЯ

З нового навчального року на «Запоріжсталі» також будуть проходити виробничу практику студенти Запорізького професійного правобережного ліцею, Запорізького професійного ліцею автотранспорту, Запорізького центру водного транспорту.

Щорічно близько 1500 студентів вузів, учнів коледжів і професійних ліцеїв проходять на «Запоріжсталі» ознайомчу, виробничу та переддипломну практики (ЗНТУ, ЗНУ, ЗДІА, Запорізький металургійної коледж ЗДІА, ЗПМЛ, ЗПЛЗТ, інші). За сім місяців 2017 року практику на підприємстві пройшли понад 700 студентів і учнів.

Близько 100 кращих молодих фахівців за підсумками успішного проходження виробничої практики вже працевлаштовані на комбінат «Запоріжсталь».

За останні п’ять років на комбінат працевлаштовано понад 1500 випускників навчальних закладів м. Запоріжжя, для яких діє спеціальна програма стажування та адаптації молодих фахівців в умовах виробництва, система закріплення досвідчених наставників за молоддю. Також на підприємстві реалізується комплекс навчальних та мотиваційних програм для підвищення професійних і особистісних компетенцій, розкриття науково-технічного потенціалу молодих фахівців і їх кар’єрного зростання.

Підготовку студентів за спеціальностями, що користуються попитом на комбінаті, проводять Запорізький національний технічний університет, Запорізька державна інженерна академія, Запорізький металургійний коледж ЗДІА, Запорізький професійний металургійний ліцей, Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту та інші. Найбільш затребувані такі спеціальності, як металургія чорних металів, обробка металів тиском, металургійне обладнання, електромеханічні системи автоматизації та електропривод.

Нагадаємо, що в рамках програми співпраці з навчальними закладами «Запоріжсталь» заснував 30 спеціальних стипендій: 20 для студентів вузів (700 грн.) і 10 для учнів металургійного коледжу ЗДІА (500 грн.). Після закінчення навчання вони користуються пріоритетним правом працевлаштування на комбінат.

Menu